Bombay Gin

Filter

Herunder ses vores udvalg af Bombay Gin. Hvis du vil prøve klassikeren, så er det Bombay Original Dry Gin, du skal gå efter, det er den oprindelig opskrift, og også den opskrift alle de andre udgaver er bygget på. Hvis du derimod leder efter en sommergin, så er Bombay Bramble Gin den rette, den er lavet på hindbær og brombær, og du kan med fordel tilføje en tonic, is og en skive citron for en dejlig sommer gin og tonic.


10 produkter


Bombay Gin bliver produceret i England af Bacardi. Historien om Bombay Gin er en lidt speciel en, for selvom mærket kun har eksisteret siden 1960’erne, så starter historien helt tilbage i 1760. I 1760 havde Thomas Dakin et destilleri i det nordvestlige England i byen Warrington, her destillerede han sin Warrington Dry Gin, men på det tidspunkt var det ikke nogen stor succes, men næsten 200 år senere blev netop den gin til Bombay gin, som senere blev til Bombay Sapphire Gin.

Byen Warrington ligger placeret rigtig godt ud til en flod, der var en handelsrute mellem Liverpool og London, så Thomas Dakin have masser af muligheder for at få ingredienser til hans gin derfra. I mange år var det Dakin familien som fortsatte firmaet, indtil Edward Greenall tog over.

Mærket Bombay Gin blev officielt lanceret i USA i 1960 og blev en succes. Navnet Bombay er inspireret af det britiske Indien, og flasken havde også Dronning Victoria på flasken. Bombay Gin blev sidenhen til Bombay Sapphire, inspireret af en 182-karaf safir kaldet Star of Bombay. Det er også den safir som flasken er inspireret af i dag.

Når det kommer til de planteekstrakter Bombay Sapphire bruger i deres gin, så er kvaliteten i højsædet, derfor er de også udvalgt fra hele verden for at sikre den bedste kvalitet. Bombay Dry Gin har otte ingredienser, og Bombay Sapphire har 10, de har blandet andet enebær fra Italien og lakrids fra Kina, og Bombay Sapphire har paradiskorn fra Vestafrika og kubebbær fra Java.

Bombay gin er dampinfuseret i en Carterhead destillator, hvilket giver en sødere og mere floral smag, da ingredienserne der giver smag ikke bliver kogt sammen med spiritussen, men det er bare dampen, som tager smag fra ingredienserne.